VELKOMMEN TIL GEVNINGE

Byen ligger 11 km. fra Roskilde centrum og har ca. 1670 indbyggere og der er under to km. til Lejre Vig i Roskilde Fjord. Herslev Strand, som ligger 4 km. Fra Gevninge, er også et fantastisk sted for familien og ikke mindst de små. Her er der rig mulighed for at bade og lege på legepladsen.
I Gevninge er der også mulighed for at handle til hverdagens fornødenheder, da der i byen ligger en REMA 1000. Længere nede af vejen ligger Gevninge Bageri og der er også mulighed for at besøge Gevninge Pizza og Grillbar.
Gevninge bibliotek deler bygning med Gevninge beboerhus. På biblioteket er der mulighed for at du kan komme og låne en bog af interesse, lytte til lydbøger, der er historier med youtubere, højtlæsning og meget mere. I Gevninge Forsamlingshus, som blev bygget i 1902 centralt på Lindenborgvej, er det muligt at holde fest for op til 100 mennesker. Der er industrikøkken, toiletfaciliteter, entré til gæster, service og borde og stole samt gode parkeringsmuligheder for gæsterne.
Ønsker du at dyrke sport eller nyde naturen i det fri, er der et utal af muligheder. Her kan nævnes HSG91 som spiller håndbold i Trællerup hallen, Gevninge Gymnastikafdeling, som er en underafdeling af Gevninge IF, Gevninge badminton og Gevninge Tennis, FDF spejderne, som holder til på Herslevvej og GHUF – Gevninge Halvøens Udviklings Forum - som arbejder for velfærden og udviklingen af Gevninge halvøen. Her i blandt skolen, øl bryggeri, forsamlingshuset, stranden i Herslev, spisesteder, indkøb, landsbymiljøer og meget mere.
Skal dit barn gå i Institution, er der mulighed for at benytte Myretuen, som er en integreret institution bestående af ca. 12 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.
Det er en idrætsinstitution, som betyder at man fokuserer på idræt og bevægelse. Der er faste traditioner som påskefrokost, fastelavn, mini OL/sommerfest og forældrene plejer at arrangere en julefest.
Der er også mulighed for at benytte Solsikken, som er en integreret institution bestående af 24 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn. Institutionen arbejder meget med at inddrage i fællesskabet og skabe fordybelse. Solsikken har blandt andet eget guldkøkken med guld-økomærket. Begge institutioner ligger nær skov og strand.
Har du børn i skolealderen, er de tilknyttet Trællerup skole fra 0.-9. klasse. Der går ca. 280 elever på skolen med ca. 19 børn pr. klasse. Skolen har integreret SFO, som har et bredt udvalg af faste aktiviteter bl.a. slush ice cup, ”Bag for en sag”, juletema, Halloween, juleklip og adventssang m.m. Skolen bruger meget tid på at vægte venskaber på tværs af klassetrin i form af venskabsklasser. Man arbejder med tryghed for de små og ansvar for de store elever.
Skal du med bus kan du tage bus 207 og 230R fra Gevninge forsamlingshus.